Tutkijat: Delfiinit antavat toisilleen nimiä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Delfiinien tiedetään olevan älykkäitä eläimiä, ja moni ihminen ihaileekin näitä merten veijareita niiden luonteenpiirteiden ja suloisuutensa ansiosta. Nyt tutkijat ovat vakuuttuneita siitä, että delfiinit antavat toisilleen nimiä ihmisten tapaan.

St. Andrewsin yliopiston tutkijat tohtori Stephanie King ja tohtori Vincent Janik kertovat, että delfiinit ovat ainoa eläinlaji, joka antaa toisilleen yksilöllisiä nimiä. Delfiinit nimeävät lajitovereitaan erilaisilla vihellyksillä, ja ne myös tunnistavat oman nimikkovislauksensa vastaten kutsuihin. Tutkimus toteutettiin Skotlannin edustalla elävien pullonokkadelfiinien parissa.

Kun tutkijat soittivat delfiinien yksilöllisiä kutsumaääniä, vastasi jokainen vuorollaan omaansa, mutta olivat toisten äänien kohdalla hiljaa. Vihellykset kantavat vedessä jopa 20 kilometriä, mikä on hyödyllistä huononäköisten delfiinien kannalta, Daily Mail raportoi.