Schindlerin lista nettihuutokaupassa – lähtöhinta 3 000 000 dollaria

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Schindlerin lista on yksi toisen maailmansodan merkittävimmistä nimilistoista, ja se tuli tunnetuksi Steven Spielbergin samannimisestä elokuvasta. Kyseessä on saksalaisen liike- ja teollisuusmies Oskar Schindlerin laatima suunnitelma, jonka avulla hän pelasti yli tuhannen juutalaisen hengen palkkaamalla heidät tehtaansa työntekijöiksi.

Nyt juutalaisten nimilista on myynnissä eBay-huutokaupassa, ja sen lähtöhinta on kolme miljoonaa dollaria, eli 2.273.761 euroa. New York Postin mukaan myyjinä on kaksi yksityistä keräilijää, ja lista on kaupan tämän viikon sunnuntaihin saakka.

Listaa on alun perin laadittu seitsemän kappaletta, mutta niistä vain neljän tiedetään olevan olemassa. Nyt myynnissä oleva Schindlerin lista on tiettävästi ainoa, yksityisomistuksessa oleva kappale, sillä muut kolme on sijoitettu museoihin.