Kuumailmapallo putosi järveen – silminnäkijä kuvasi videolle!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuumailmapalloilu on rauhallinen ilmailulaji, joka tunnetaan seesteisestä menosta ja pallon korista avautuvista upeista maisemista. Viime vuosina lajin mainetta on kuitenkin varjostanut suuri määrä onnettomuuksia, joissa on menetetty myös poikkeuksellisen paljon ihmishenkiä. Nyt kuumailmapallo on pudonnut järveen Hollannissa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tiistai-iltana silminnäkijä Petra Langan kuvasi matalalla lentävää kuumailmapalloa, kun pallon kantavuus jostain syystä katosi hieman liian aikaisin. Mahdollisesti kaasun loppumisen, yllättävän laskevan ilmavirtauksen tai lentäjän arviointivirheen vuoksi kuumailmapallo putosi matkustajineen järveen muutama kymmenen metriä ennen rantaa.

Hollantilaisen Almere-Nieuwsin mukaan 11 mukana olleesta kaksi matkustajaa loukkaantui, kun he hyppäsivät järveen kuumailmapallon korin iskeytyessä veteen. Vakavilta loukkaantumisilta ilmeisesti tällä kertaa onneksi vältyttiin. Onnettomuuden selvittämiseksi on asetettu tutkijaryhmä.