Näin poliisi pelottelee autoilijoita – lähikuva paljasti totuuden

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa on aikoinaan käytetty pahvisia aidon kokoisia poliisiauton kuvia, jotta ne säikäyttäisivät autoilijat ja muistuttaisivat autoilijoille esimerkiksi ajonopeuksien noudattamisesta. Viime vuosina pahvipoliiseja on enää tuskin nähty, mutta nyt Texasin Austinissa on siirrytty samalla alalla eteenpäin.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Austinin poliisilaitos on nimittäin säikäytellyt viime aikoina autoilijoita tekaistulla poliisilla. Viranomaiset ovat ajaneet aidon poliisiauton näkyvälle paikalle, jotta autoilijat hidastaisivat vauhtiaan.

Poliisiautossa näytti olevan sisällä konstaapeli, mutta lähemmässä tarkastelussa ”ihminen” paljastuikin poliisin univormuun puetuksi mallinukeksi. Austinin poliisipäällikkö Fred Fletcher kertoi, että kyseessä oli nuken ensimmäinen työpäivä. Hänen mukaansa sitä joudutaan käyttämään, koska määrärahat ovat tiukalla.