Tässäkö unelmien kesämökki? Paikka vaihtuu vapaavalintaisesti

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suurkaupungeissa on totuttu jakamaan asunto huonetovereiden kanssa asuinkustannusten säästämiseksi. Tällöin oma henkilökohtainen tila saattaa rajoittua muutamaan neliöön. Nyt eräs pariskunta on suunnitellut itselleen minikokoisen asunnon tarkoituksella.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Chris ja Malissa Tack suunnittelivat asunnokseen pyörillä siirreltävän pikkumökin, jonka pinta-ala on ainoastaan 13 neliötä. Vain muutaman neliön perinteistä laivahyttiä suurempi koti oli molempien asukkaiden haave, sillä he rakastavat matkustelua. Ennen muuttoa Tackit joutuivat kuitenkin hävittämään huomattavan määrän omaisuuttaan, sillä miniasunnon sisutaminen vaati kekseliäisyyttä.

Pienessä asunnossa on yritetty hyödyntää jokainen neliö mahdollisimman tehokkaasti, ja sieltä löytyy kaikki perusmukavuudet aina suihkusta leveään sänkyyn. Alle kolmekymppiset asukkaat saivan idean pienestä ja liikuteltavasta kodista tajutessaan tuhlanneensa pienen omaisuuden vuokra-asuntoon muutamassa vuodessa.