Qstock teki kävijäennätyksen – ukkosmyrsky uhkasi lauantaina

Viihdeuutiset · Stara.fi

Oulussa viikonloppuna järjestetty 11. Qstock-festivaali sujui järjestäjien ilmoituksen mukaan hyvin. Festivaali keräsi kahden päivän aikana 30.000 juhlijaa. Uudesta kävijäennätyksestä huolimatta alueen palvelut toimivat yleisömäärään nähden sujuvasti. Myös suuremmilta järjestyshäiriöiltä vältyttiin.

Qstockin merkittävin uudistus, Rytmirannan kasvojenkohotus, onnistui järjestäjien mielestä odotuksia paremmin. Kuusisaaren hiekkarannan parempi hyödyntäminen ja nimekkäämmät artistit tasasivat osaltaan ruuhkia koko alueella.

Myös sää suosi tapahtumaa. Lauantaina festivaalilla ehti tosin olla puolentoista tunnin ajan hälytysvalmius, kun uhkaava ukkosmyrsky lähestyi Oulua etelästä. Myrskypilvet onneksi hajosivat ennen festivaalialuetta. Vain tunti tapahtuman päättymisen jälkeen ukkosmyräkkä lopulta iski.

– Meillä oli onnea matkassa. Ehdimme kuitenkin varautua pahimpaan. Screenit laskettiin alas, ja lavakankaita aukaistiin tuulikuorman pienentämiseksi, samoin rakenteiden kiinnityksiä ja painoja vahvistettiin, festivaalijohtaja Mikko Forstén kertoi.