Tennispallon kokoiset rakeet tekivät pahaa jälkeä – iskeytyivät katoista läpi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poikkeukselliset luonnonilmiöt ovat piinanneet ihmisiä ympäri maailmaa viime vuosina etenkin erilaisten pyörremyrskyjen, aavikkokaupunkien lumisateiden ja viikkokausia kestäneiden tulvien muodossa. Viikonloppuna saksalaiset joutuivat kärsimään järisyttävästä raekuurosta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Associated Pressin mukaan rakeet olivat olleet jopa tennispallon kokoisia ja ne tuhosivat autojen lisäksi rakennuksia. Rakeet läpäisivät muun muassa ikkunoita ja kattoja saksalaisessa Wasselin kaupungissa keskellä kirkasta kesäpäivää.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Wikipedian mukaan rakeita syntyy, kun alijäähtyneet pilvipisarat takertuvat kiinteään pintaan, tyypillisesti pölyhiukkaseen, suolakiteeseen tai jo muodostuneen pikku jääkiteeseen. Vesipisarat kertyvät ytimien ympärille huurteeksi. Maailman suurin rae on pudonnut vuonna 1970 Yhdysvaltojen Kansasin Coffeyvillen kaupunkiin, ja se oli 770 grammainen ja 14,5-senttinen.