Kuusikiloinen ja 57-senttinen jättiläisvauva syntyi Saksassa – normaalisti alateitse!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vastasyntynyt painaa yleensä keskimäärin 3 – 4 kiloa. Olemme kuitenkin uutisoineen jättiläisvauvoja synnyttäneistä naisista, joista kookkain on ollut yli seitsemän kiloa. Nyt eräs saksalainen äiti on synnyttänyt 6,11 kiloa painavan vauvan – ja vieläpä alateitse.

Saksaan syntyi viime viikolla maan kaikkien aikojen kookkain vauva. Jasleen-niminen tyttölapsi painoi nimittäin syntyessään 6,11 kiloa ja hänellä oli pituutta peräti 57,4 senttimetriä. Hurjaksi tarinan tekee se, että Jasleen syntyi alateitse ilman sektiota. Sekä äiti että vauva voivat olosuhteisiin nähden hyvin, AP-uutistoimisto kertoo.

Suuria vauvoja on synnytetty viime aikoina enemmänkin, sillä Pittsburghissa asuva nainen synnytti kaksi viikkoa sitten maailmaan 63,5 senttimetriä pitkän ja peräti 6,24 kiloa painavan pienokaisen. Maailman painavin vauva on syntynyt Guinnessin ennätystenkirjan mukaan Italiassa vuonna 1955, kun siellä syntynyt poika painoi 10,2 kiloa. Suomen ennätys on vuonna 1979 Etelä-Karjalassa syntynyt 6,7 kilon poika.