Tutkija evoluutiosta: Ihmiset saavat lonkerot ja väriä vaihtavan ihon?

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme hiljattain, kuinka tiedemiehet arvelevat, että ihmisille kasvaisi evoluution myötä samanlainen nokka kuin esimerkiksi pallokaloilla on. Nyt visiointi saa jatkoa, sillä ihminen kehittyy tulevaisuudessa siten, että sille kasvaa nokan lisäksi myös lonkerot, joustava luusto ja väriä vaihtava iho.

Tiedemiesten olettamukset kuulostavat siltä, että kaksijalkaisen kansakuntamme edustajat muuttuvat tulevaisuudessa jonkinlaisiksi mustekaloiksi. Vaikka kyseessä on pelkkiä vaihtoehtoja, perustelee tiedemies-tohtori Dean Burnett The Guardianille kirjoittamassaan blogissaan, että esimerkiksi ihon värin vaihtaminen voitaisiin toteuttaa myös tieteen avulla.

Lisäksi Burnett veikkaa, että ihminen pystyy tulevaisuudessa erottelemaan tai poistamaan kuulemiansa ääniä herkemmin, mikä johtaa myös stressivapaampaan elämään ja pitkäikäisyyteen. Lisäksi moderni teknologia tarvitsee yhä näppäräsormisempia ja nopeammin kirjoittavia ihmisiä, joten tohtori veikkaa, että ihmisen kädet muuttuvat evoluution myötä haaroittuviksi ja lonkeromaisiksi.

Ihminen on jo nyt muuttunut taipaleellaan evoluution myötä nykyiseksi versiokseen, ja koska aina pyritään parantamaan yksilöä entistäkin toimivammaksi, uskoo Burnett ihmisen myös muuttavan tulevaisuudessa luustoaan joustavammaksi. Tämä edesauttaisi helpompia synnytyksiä ja ihminen vahingoittuisi harvemmin.