Applen uutuus paljastui: Sormenjälkitunnistin iPhoneen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viime vuoden syyskuussa kauppoihin ilmestynyt Applen iPhone 5 on suosiosta huolimatta saanut osakseen myös kritiikkiä, sillä laitteesta on löydetty lukuisia bugeja ja sen akunkesto on historiallisen huono. Omenayhtiö kehittelee versiota kuitenkin jatkuvasti paremmaksi.

Apple on nyt luvannut, että seuraavaan iPhonen malliin tulee muun muassa sormenjälkitunnistin, mikä estää tehokkaasti puhelimen väärinkäytöksiä. Daily Mailin mukaan seuraava puhelin olisi joko iPhone 5S tai suoraan iPhone 6. Ensinmainittu voi olla myös laitteen halpaversio.

Sormenjälkitunnistin toimii Koti-nappulasta, johon rekisteröidään käyttäjän peukalo. Kun laite tunnistaa oikean sormenjäljen, muuttuu näytön väri ja ruutuun tulee teksti: ”Tunnistautuminen on valmis”.

Kyseisellä tunnistuskeinolla pystytään vähentämään puhelimen väärinkäytöksiä sekä kasvattamaan ja nopeuttamaan ominaisuuksia, kuten erilaisia maksuoperaatioita. Uusi versio julkaistaan eri lähteiden mukaan mahdollisesti jo syyskuussa.

Vastikään vahvistettiin, että iPhone 5 -malli on tämän hetken vihatuin puhelin maailmassa. We Are Social -mediayhtiö suoritti tutkimuksensa tarkastelemalla Twitteriä, blogeja ja foorumeja, ja kirjaamalla niillä tehtyjen valitusten määrän.