Palomiehet löysivät asunnosta 28 käärmettä – kuusi tappavan myrkyllisiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pelastusviranomaiset joutuvat kohtaamaan toisinaan uskomattomia näkyjä pelastustehtävien aikana. Eräät palomiehet joutuivat kuitenkin äskettäin hieraisemaan toden teolla silmiään kohdatessaan yhdysvaltalaisessa asunnossa peräti 28 käärmettä.

Palomiehet oli soitettu sammuttamaan pientä keittiöpaloa Utahissa. Kun he olivat tehneet asunnossa normaalia rutiinitarkastusta, ettei siellä ollut esimerkiksi ihmisiä jumissa, löysivät he talon yhdestä huoneesta jotain ihan muuta. Huoneessa oli ABC Newsin mukaan useita käärmeitä häkeissä.

Palomiehet löysivät muun muassa viisi albiinoa teksasinkalkkarokäärmettä sekä yhden gaboninkyyn, joka on yleensä Afrikan sademetsissä elävä viisisenttisillä hampailla varustettu myrkkykäärme. Käärmeitä löytyi yhteensä 28, joista 22 vaaratonta lajia palautettiin takaisin omistajalle. Myrkylliset käärmeet ovat Utahissa laittomia, ja ne on nyt toimitettu asianmukaiseen huostaan.