Liian hyvää ollakseen totta? Laastari karkottaa hyttyset 48 tunniksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat saaneet tänäkin kesänä päivitellä ahkerasti hyttysten määrää, sillä mikään ei pilaa kesäillan tunnelmaa niin tehokkaasti kuin valtava hyttysparvi. Pistävien inisijöiden karkottamiseen käytetään vuosittain valtavia määriä rahaa. Nyt ongelma voi olla ratkaistu.

Kuva: Vimeo
Kuva: Vimeo

Vuosien varrella hyttysten karkottamiseen on kehitetty sadoittain erilaisia keinoja, ja niistä tuorein lienee Kite-niminen laastari. Sen väitetään tekevän ihmisestä näkymättömän hyttysille jopa 48 tunnin ajaksi. Laastari voidaan kiinnittää ihon lisäksi myös vaatteisiin tai päähineisiin.

Hyttyset löytävät ihmiset hengityksestä vapautuvan hiilidioksidin ansiosta, mutta Kite estää hyttysiä havaitsemasta ihmisen hiilidioksiidia. Suomessa hyttyset ovat lähinnä harmillisia, mutta monissa Afrikan maissa moskiitot ovat malarian levittäjinä maailman tappavimpia eläimiä. Kite onkin suunnattu lähinnä malarian leviämistä vastaan.