Terveen auto invapaikalla? Uusi sovellus voi tuoda sikailijalle parkkisakot

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet mielestään kiireiset autoilijat pysäköivät päivittäin autojaan invapaikoille, vaikka heillä ei olisi siihen mitään oikeutta. Tällaiset autoilijat saavat ajoittain sakkoja, mutta varsinaista mielipahaa ja ongelmia he aiheuttavat oikeiden invalidien autoilulle.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Yhdysvalloissa on iPhonelle lanseerattu Parking Mobility -niminen sovellus, joka toimii älypuhelimissa ja jolla sivulliset voivat paljastaa invapaikoille luvattomasti pysäköineet autoilijat. Sovelluksen käyttäjät voivat ilmiantaa törttöilijät rysän päältä suoraan poliisille tai parkkipirkoille, mutta samaan aikaan sen avulla kerätään myös varoja hyväntekeväisyyteen.

Ilmiantoon tarvitaan kolme valokuvaa, joista yksi on auton rekisteritunnuksesta, yksi laaja kuva invapaikasta ja yksi kuva edestä, jotta selviää, ettei autossa ole invatunnusta. Sovellus merkitsee ilmoitukseen paikan ja kellonajan. Kuvien perusteella viranomaiset harkitsevan sakon antamista. Annetuista sakoista 20 prosenttia lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.