Käsiala paljastaa luonteesi – oletko ujo vai huomiota rakastava?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Jokaisen yksilöllinen käsiala kertoo yllättävän paljon ihmisestä. Käsialojen tutkimiseen ollaan vuosien varrella käytetty runsaasti aikaa, ja nyt yhdysvaltalainen kynäyhtiö on koonnut listan yleisimmistä käsialan ilmentämistä luonteenpiirteistä.

National Pen Companyn mukaan käsialasta voidaan tulkita jopa 5.000 eri luonteenpiirrettä. Se voi auttaa tunnistamaan skitsofrenian, korkean verenpaineen ja ihmisen energiatason. Esimerkiksi pienellä käsialalla kirjoittavien ihmisten tulkitaan olevan ujoja, innokkaita oppimaan ja pikkutarkkoja.

Isolla käsialalla kirjoittavat sen sijaan ovat tyypillisesti ulospäinsuuntautuneita ihmisiä, jotka nauttivat huomiosta. Ihmiset, jotka jättävät isoja välejä kirjoittamiensa sanojen väliin, nauttivat vapaudestaan eivätkä he pidä ylivoimaisuudelle alistumisesta. Pieniä välejä jättävät kirjoittajat eivät pidä yksin olemisesta, ja he voivat olla jopa tungettelevia.

Myös kirjaimiin tehtävät silmukat kertovat ihmisen luonteesta. Esimerkiksi e-kirjaimeen leveän silmukan piirtävät henkilöt ovat avoimia uusille asioille ja he nauttivat uusien asioiden kokeilemisesta. Kapeiden silmukoiden tekijät taas ovat usein skeptisiä ja pidättäytyneitä.

Ihmisen nimikirjoitus kertoo hyvin paljon tekijästään. Luova, vaikeasti luettava nimikirjoitus kuuluu usein yksityiselle, vaikeasti luettavalle henkilölle. Selkeä nimikirjoitus kertoo, että kirjoittajalla on itseluottamusta ja hän on sinut itsensä kanssa.