Mies kävi maailman kaikissa maissa – ennätyksestä ainutlaatuinen video

Lifestyle Matkailu · Terhi Piiroinen

Graham Hughes on mies, joka on käynyt jokaisessa maapallon maassa. Mies rikkoi samalla maailmanennätykset toteuttamalla matkansa ilman, että hän istui kertaakaan lentokoneessa. Nyt hän on julkaissut reissustaan uskomattoman neljään minuuttiin tiivistetyn videon.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Graham Hughes on kotoisin Liverpoolista. Hänestä tuli viime vuoden marraskuussa maailman ensimmäinen ihminen, joka on vieraillut kaikissa maailman maissa ilman lentämistä. Maailmanympärysmatka kesti yhteensä neljä vuotta.

Hän vieraili 201 maassa ja 15 territoriossa. Punapartainen mies aloitti reissunsa Etelä-Amerikasta, josta hän matkusti Karibian kautta Väli-Amerikkaan, Yhdysvaltoihin ja lopulta Kanadaan. Kanadasta Graham matkusti Eurooppaan, jonka jälkeen mies teki kattavan Afrikan mantereen visiittinsä. Reissu huipentui Aasian eri maiden kautta Tyynen valtameren saarille ja Oseaniaan.