Ostoskeskusjätti avasi ovensa – sisällä 800 kauppaa, vesipuisto, kylpylä… Katso kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ostoskeskusten jättiläinen, Lempäälässä sijaitseva Ideapark, on pinta-alaltaan noin 100.000 neliön suuruinen ostosparatiisi. Vanhan sanonnan mukaan rapakon takana kaikki on kuitenkin suurempaa, ja sama pätee myös ostoskeskuksiin. Nyt Edmontoniin on avattu Pohjois-Amerikan suurin ostoskeskus.

Kanadan Edmontonissa sijaitseva West Edmonton Mall on viisinkertainen Ideaparkiin verrattuna, sillä pinta-alaa on huimat 500.000 neliötä. Pohjois-Amerikan suurin ostoskeskus on maailman 10. suurin.

Ostoskeskus pitää sisällään 800 kaupan ja ravintolan lisäksi myös huvipuiston vuoristoratoineen, jäähallin, kylpylän ja vesipuiston, ammuntaradan. Paikoitustilaa pihalta löytyy 20.000 autolle, joiden odotetaan tuovan paikalle vuodessa 28 miljoonaa kävijää.