UNICEF hylkäsi elokuvatähden – ei ollutkaan tarpeeksi kuuluisa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläinen näyttelijätär Emily Blunt nousi kuuluisuuteen elokuvarooliensa myötä 2000-luvun alussa. Golden Globe -palkittu tähti tunnetaan erityisesti elokuvistaan Paholainen pukeutuu Pradaan, The Adjustment Bureau ja The Young Victoria.

Kansainvälinen järjestö UNICEF on Yhdistyneiden kansakuntien lastenrahasto, joka käyttää sanansaattajinaan erilaisia hyvän tahdon lähettiläitä. Lähettiläät ovat julkisuuden henkilöitä, jotka pyrkivät edustamaan järjestöä. Nyt UNICEF kuitenkin torjui näyttelijä Emily Bluntin, koska hän ei ole järjestön mielestä tarpeeksi kuuluisa edustamaan lasten oikeuksien puolesta taistelevaa järjestöä.

Emilya ehdittiin jo pyytämään tehtävään, mutta kun julkkislista oli esitetty ylimmälle johdolle, niin olivat he poistaneet naisen nimen listalta. Emilyn taustajoukot pitävät siirtoa nöyryyttävänä, ja UNICEF on ennättänyt antamaan oman lausuntonsa asiaan.

– UNICEF rakastaisi tehdä Emilyn kanssa töitä tulevaisuudessa, järjestön tiedottaja sanoi.

Emily Blunt teki näyttelijädebyyttinsä televisiossa Boudica-ohjelmassa. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi kuitenkin vasta Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvaroolinsa myötä. Hän näytteli elokuvassa Meryl Streepin roolihahmon kurinalaista assistenttia. Neitokainen sai sivuroolistaan ylistystä kriitikoilta sekä katsojilta. Viime vuonna hän tähditti Looper-elokuvaa.