Vessanpönttökin voidaan nyt hakkeroida

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa on viime viikkoina ihmetelty paljastusta, jonka mukaan esimerkiksi autojen jarrut on helppo hakkeroita. Autot eivät kuitenkaan ole ainoita arkipäiväisiä hakkeroinnin kohteita, sillä nyt myös vessanpöntöt voivat joutua ilkeämielisten iskujen kohteeksi.

Japanissa on jo vuosien ajan ollut käytössä hyvin monipuolisilla toiminnoilla varustettuja wc-istuimia, jotka muun muassa soittavat musiikkia ja pesevät istujan alapään automaattisesti. Viime vuosina nämä tuotteet ovat saaneet jalansijaa myös muualla maailmassa.

Tietoturvayhtiö Trustwave Holdings on nyt julkaissut tiedotteen, jonka mukaan Satis-yrityksen valmistamat LAXIL-merkkiset wc-istuimet on helppo hakkeroida siihen tarkoitetulla Android-alustan sovelluksella. Jokaisen Satis-pöntön järjestelmässä on tietokone, ja siinä Bluetooth-yhteys. Kaikissa tuotteissa on sama Bluetooth-salasana, joten My Satis -sovelluksella pääsee kontrolloimaan mitä tahansa Satis-pönttöä, eli esimerkiksi käynnistämään huuhtelun toistuvasti.