Purjevene ajoi karille – mies pelasti koiran ennen vaimoaan!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Merillä purjehtiminen on pitkäjänteistä ja navigointitaitoa vaativaa puuhaa. Osa purjehtijoista tekee upeita matkoja maailman ääriin. Valitettavasti kaikki ei aina mene käsikirjoitusten mukaan, kun luontoäiti päättää puuttua matkan kulkuun.

Näin kävi myös eteläafrikkalaiselle Graham ja Sheryl Anleylle, kun he olivat olleet kolmen kuukauden pituisella purjehduksellaan. He olivat ajaneet karille ja joutuivat hylkäämään laivan. Hätäviestin jälkeen pariskunnan mies päätti pelastaa ensimmäisenä yhdeksänvuotiaan jackrusselinterrieri Rosien, ja vasta sen jälkeen vaimonsa.

Kansallisen meripelastusinstituutin mukaan Graham oli uinut rannalle ensin koira kainalossaan, jonka jälkeen hän oli uinut takaisin veneelle vaimoaan pelastamaan. Sherylin turvaköysi oli takertunut ruorin ympärille. Lopulta kaksikko pääsi rantaan ja pelastushelikopteri haki kolmikon läheiselle meripelastusasemalle.