Isoveli valvoo: Applen iPhone tallentaa käyttäjänsä liikkeet!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina mediassa on kohuttu kovasti siitä, että älypuhelimet seuraavat käyttäjiään tiiviisti ja puhelinoperaattorit puolestaan tallentavat paikkatiedot arkistoihinsa. Kerroimme taannoin kuinka erään saksalaisen poliitikon liikkeet saatiin kartalle puolen vuoden ajalta.

Viime vuonna paljastui, että Applen iPhonet olivat seuranneet käyttäjiä ja tallentaneet tiedot luvattomasti puhelimen muistiin. Nyt Hacker News on paljastanut, että Applen iPhonen uusi iOSX-käyttäjärjestelmä menee vielä pidemmälle. Se nimittäin esittelee tallentamiaan tietoja ilman aiemmin tarvittuja erillisiä sovelluksia.

Kuva: Hacker News
Kuva: Hacker News

Laitteen valikoista löytyy kohta, jossa käyttäjä voi tarkistaa missä on tullut vierailtua ja kuinka monta kertaa. Käyttäjärjestelmä kertoo esimerkiksi montako kertaa käyttäjä on saapunut kotiin tai vaikkapa suosikkiravintolaan. Näihin tietoihin Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu NSA pääsee mitä todennäköisemmin halutessaan käsiksi.