Liian lihava mies uhataan karkoittaa Uudesta-Seelannista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uusi-Seelanti on evännyt viisumin ja antanut lähtöuhan miehelle, joka on maan viranomaisten mukaan liian lihava. Mies työskentelee kokkina ja painaa tätä nykyä 130 kiloa. Albert Buitenhuis on kotoisin Etelä-Afrikasta ja työskennellyt työviisumilla Uudessa-Seelannissa vuodesta 2007.

Hän on vaimonsa kanssa uusinut työviisumin vuosittain, mutta nyt asiassa on ilmennyt ongelmia miehen painon takia. Maan konsulaatti on nimittäin evännyt Albertin viisumin, koska mies ei ole terveydentilaltaan hyvässä kunnossa. BBC:n mukaan mies on ollut aikoinaan jopa tuhdimmassa kunnossa, ja silti hänelle on myönnetty työviisumin jatkoaikaa.

Mies on laihtunut Uuteen-Seelantiin muuttamisen jälkeen 32 kiloa. Viranomaiset perustelevat tuoretta päätöstään sillä, että ylipainoiset ihmiset tulevat valtiolle kalliiksi esimerkiksi terveydenhoitokustannusten takia. Maailman terveysjärjestö WHO:n arvion mukaan maailmassa on jo yli miljardi ylipainoista, joista 300 miljoonaa on kliinisesti lihavia.