Tältä legendaarinen HOLLYWOOD-kyltti alunperin näytti – katso kuvat 1920-luvulta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Los Angelesin Hollywoodin kukkuloiden korkeimmalla kohdalla sijaitseva HOLLYWOOD-teksti on yksi maailman tunnetuimmista kylteistä. Harva kuitenkaan tietää, että alunperin kyltti oli hieman eri näköinen ja rakennettu aivan eri tarkoitukseen kuin missä se nykyisin tunnetaan.

Kyltti tehtiin alunperin jo vuonna 1923, kun eräs yritys halusi itselleen näyttävän mainostaulun. Tekstinä oli HOLLYWOOD-sanan sijaan alunperin HOLLYWOODLAND, josta viimeiset neljä kirjainta pudotettiin pois vasta vuonna 1949. Sitä ennen kyltti oli vailla hoitoa kymmeniä vuosia.

Nyt arkistojen kätköistä on jälleen kaivettu esiin valokuvia, joissa nähdään millainen pieni tuppukylä Hollywood oli vielä 1920 – 1930-luvuilla. Eräässä kuvassa nähdään myös miltä näytti alkuperäinen HOLLYWOODLAND-kyltti.