Potter-kirjailijan salanimen palkkiot hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kirjallisuusmaailma koki yllätyksen, kun Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingin paljastettiin julkaisseen The Cuckoo’s Calling -nimisen romaanin Robert Gailbraith -salanimellä. Positiivisia arvosteluja kerännyt kirja kertoo yksityisetsiväksi ryhtyneestä sotaveteraani Cormoran Strikesta.

Rowling vahvisti tiedot lehdelle ja kertoi toivoneensa, että olisi voinut pitää salaisuuden pidempään. Kirjailija on nyt paljastanut lahjoittavansa The Cuckoo’s Calling -romaanilla ansaitsemansa tekijänpalkkiot hyväntekeväisyyteen.

The Independent -lehden mukaan rahat tullaan luovuttamaan The Soldiers’ Charity -järjestölle, joka tukee brittiläisiä sotilaita ja heidän perheitään. J.K. Rowling on ennenkin lahjoittanut omaisuuttaan hyväntekeväisyyteen, ja vuonna 2012 Huffington Post -lehti kertoi hänen tukeneen erilaisia järjestöjä yhteensä 120 miljoonan euron arvosta.

J.K. Rowling on Harry Potter -sarjan ohella kirjoittanut myös The Casual Vancancy -nimisen romaanin. Aikuisille suunnattu kirja käsittelee rankkoja aiheita, kuten luokkataistelua, prostituutiota, heroiiniriippuvaisuutta ja teinien seksielämää. Romaania myytiin ennakkoon internetissä jo yli miljoona kappaletta.

J.K. Rowling keksi aikoinaan Harry Potter -idean junamatkan aikana, kun hän sai ruuhkaisessa junassa päähänsä ajatuksen pienestä velhopojasta. Brittikirjailija on sittemmin menestysteoksiensa myötä noussut yhdeksi maailman rikkaimmista naisista. Taikamaailmaan sijoittuvista teoksista on tehty muun muuassa miljardeja tuottaneita elokuvia ja suosittuja pelejä. Harry Potter -kirjasarja päättyi vuonna 2007 julkaistuun Kuoleman varjelukset -teokseen.