Näin Venäjällä: Mies varasti kokonaisen tien

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäläisen autoilu- ja tiekulttuurin erikoisuudet ovat tulleet useille suomalaisille tutuksi esimerkiksi paikallisiin autoihin asennetuilla kameroilla kuvatuilta videoilta. Nyt maasta kantautuu paikalliseen liikenteeseen liittyvä rikosuutinen, joka on kuitenkin erikoisuudessaan omaa luokkaansa.

Noin 40-vuotias mies pidätettiin hänen varastettuaan 82 teräsbetonilaattaa, joista Parchegin kylän ja Vytsegdan joen välinen tieosuus koostuu. The Moscow Times -lehden mukaan paikallinen mies käytti operaatioon teollista nostolaittetta. Varastettujen teräsbetonilaattojen arvo oli 200.000 ruplaa, eli noin 4.550 euroa.

Tievaras kuljetti tielaattoja kolmen rekan voimin. Poliisi pysäytti autot myöhemmin, ja nyt erikoiseen rikokseen syyllisyytensä myöntänyttä miestä saattaa odottaa kahden vuoden vankeustuomio. Rikoksen laadussa ei ole NBC News -verkkosivuston mukaan mitään uutta Venäjällä; Kesäkuussa Frolovon kylästä varastettiin kokonainen Voogda-joen yli kulkeva silta.