Fingerporin sensuuriväitteet roskaa – Rivo-Riittaa ei sensuroitu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suosituimmaksi ja puhutuimmaksi sarjakuvaksi noussut Fingerpori ja sen hahmot on nähty lehtien ja sarjakuvakirjojen lisäksi jo monessa muussakin paikassa. Tuoreimpana sarjakuvan kolme hahmoa nähdään kirjastoauton kyljessä.

Nastolan kunta tilasi taannoin sarjakuvataiteilija Pertti Jarlalta kirjastoautonsa kylkeen kuvia Fingerpori-hahmoista. Tällä viikolla käyttöön otettavan kirjastoauton kylkeen päätyivät Rivo-Riitta, Heimo Vesa ja hänen kissansa.

Kuva: Ilta-Sanomat
Kuva: Ilta-Sanomat

Ilta-Sanomat uutisoi tänään virheellisesti ”Fingerporin Rivo-Riittaa sensuroitiin Nastolan kirjastoauton kyljessä”. Lehden mukaan kunta olisi sensuroinut Rivo-Riitan kädestä tupakan. Väite ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä taiteilijan mukaan kuvassa ei alunperinkään ollut tupakkaa. Jarla kertoi asiasta Facebook-sivuillaan.