Oletko kerinyt johtosi tähän saakka väärin? Näin se tehdään oikein

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni tuskailee johtokasojen ja kaapeleiden kanssa myös kotiloissa, kuinka ylimääräiset piuhat saisi parhaiten nippuun ilman, että ne vahingoittuisivat. Myös erilaisissa keikkahommissa työskentelevät musiikki- ja kuvausalan ammattilaiset ovat saman haasteen edessä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Moni onkin tottunut käärimään johdot kyynärpään ja kämmenen väliin laajaksi nipuksi. London School of Sound on julkaissut YouTubeen videon, jossa näytetään oikeanlainen tyyli johtojen niputtamiseen.

Ensimmäisessä tavassa tehdään piuhaan normaalisti löysä silmukka, mutta seuraava silmukka käännetään kädelle niin sanotusti väärinpäin. Täten johto ei mene kiemuralle tai solmuun avatessa. Silmukoiden tulisi olla noin ihmisen pään kokoisia. Vyyhti kannattaa lopuksi sulkea esimerkiksi nippusiteellä.