Ruotsalainen yökerho ongelmissa – liian kova musiikki häiritsee kaloja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yökerhot ja baarit joutuvat toisinaan ongelmiin naapurustonsa asukkaiden kanssa, sillä kaikki eivät innostu aamuyöhön jatkuvasta musiikin ja asiakkaiden synnyttämästä metelistä. Nyt ruotsalainen yökerho on joutunut hiljentämään metelinsä tasoa, mutta syypäänä eivät suinkaan ole tavanomaiset naapurit.

Viranomaiset huomasivat rutiinitarkastuksen aikana, että göteborgilaisessa yökerhossa soitettavan musiikin voimakkuus vaaransi klubin akvaariossa elävien kirjoahven-kalojen hyvinvoinnin. Lainsäädännön mukaan pitkäaikaisesti soivan musiikin äänenvoimakkuus ei saa ylittää 65 desibelin rajaa, mikäli lähistöllä on lemmikkieläimiä.

Yökerhon musiikin voimakkuuden todettiin yltävän 100 desibeliin. Dagens Nyheter -lehden mukaan yökerhon omistaja väittää viranomaisten mitanneen paikan äänenvoimakkuutta väärin. Viranomaisten viesti on kuitenkin selkeä: Klubin täytyy joko hankkia uudet, paremmin ääntä eristävät akvaariot tai soittaa musiikkia hiljaisemmalla.