Suomalaisia kehotetaan pysymään poissa Egyptistä: ”Poliisi ei takaa turvallisuutta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiristynyt tilanne Egyptissä on puhuttanut viime päivinä kovasti myös Suomessa, sillä maa on turistien suosima matkailukohde. Egyptiin on määrätty poikkeustila ja ulkonaliikkumiskielto, joka ei kuitenkaan koske esimerkiksi Hurghadan turistikohdetta. Silti ulkoministeriö on nyt ryhtynyt toimiin.

Eilen Suomen, Ruotsin ja Norjan viranomaiset julkistivat tapahtumien johdosta uudet matkustustiedotteet, joiden perusteella mahdollista tulevaa Egyptin lomaa kannattaa vielä vakavasti harkita.

– Kehotamme välttämään tarpeetonta matkustamista koko Egyptiin mukaan lukien Etelä-Siinain ja Punaisen meren lomakeskukset. Kairossa ja myös muualla maassa voi edelleen esiintyä väkivaltaisia yhteenottoja. Asevoimat on vahvasti läsnä kaupungeissa. Tilanteesta johtuen erityisesti Kairossa on merkittäviä liikennerajoituksia, ruuhkia ja tiesulkuja, matkustustiedotteessa todetaan.

– Matkailijoita kehotetaan yleiseen varovaisuuteen koko maassa. Siinain niemimaalla matkustamista tulee välttää. Viranomaiset eivät varsinkaan Siinailla kykene takaamaan lomakeskusten ulkopuolella maanteiden turvallisuutta.