Voit olla riippuvainen sängystäsi! Tunnistatko nämä merkit?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokainen tietää tunteen, kun aamulla tekisi mieli vain vetää peitto korville ja halata pehmeää ja puhtaalta tuoksuvaa tyynyä pitkään. Jotkut eivät iltaisin malta odottaa, että pääsisivät vällyjen väliin kipristelemään varpaita ja nauttimaan muhkeasta patjasta. Koska sitten sängyn ja ihmisen suhde menee liian pitkälle?

Nämä riippuvuuden merkit on listattu pilke silmäkulmassa. Mikäli esimerkiksi tuntee suunnatonta ikävää ja kaipuuta nähdessään pehmeän ja mukavan näköisen sängyn, on se yksi merkki siitä, että ehkäpä ihminen on hieman liian riippuvainen makuualustastaan. Etenkin jos sängyltä saa mielestään tyydytystä tunteisiin siten, että pehmeät patjat tuntuvat suorastaan halaavan omistajaansa, ollaan jo todella lähellä liian vomakasta tunnesidettä.

Monet eivät pidä sängystä ylös nousemisesta, mutta jos se on jatkuvaa ja jokapäiväistä, kannattaa aloittaa jonkinlainen vieroitusohjelma. BuzzFeedin mukaan hurjin tilanne lienee se, että ihminen viettää sängyssä mielummin aikaa kuin esimerkiksi kumppaninsa kanssa. Sama pätee siihen, jos sänky on ensimmäinen paikka, jonne henkilö menee kotiin päästyään.

Sänky voi myös aiheuttaa erilaisia tunnetiloja, kuten iloa, onnea ja suoranaista ekstaasia. Vaaran merkkinä liian syvästä sänkysuhteesta voi myös kertoa se, että asettaa itselleen viisi herätystä, joista jokaista torkuttaa tottuneesti vain siksi, että ei tahdo luopua ihanasta sänkyrakkaastaan. Lopuksi nippelitietona kerrotakoon, että sänkyriippuvuuden tieteellinen termi on clinomania.