Veikattiin täydellistä floppia – zombieleffasta Brad Pittin uran suurin hitti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen näyttelijä Brad Pitt tähdittää parhaillaan elokuvateattereissa pyörivää World War Z -elokuvaa. Elokuvan valmistumisprosessi oli tekijöille varsin raskas, ja sen ensi-iltaa jouduttiin siirtämään uusien kohtausten kuvaamisen myötä. Elokuvan odotettiin floppaavan lippuluukulla.

Max Brooksin kirjaan perustuvasta zombieseikkailusta tuli kuitenkin vastoin ennakko-odotuksia hitti. Tuotantoyhtiö Paramount Pictures on ilmoittanut World War Z:n tuottaneen tähän mennessä yli 375 miljoonaa euroa, joka tekee siitä Brad Pittin tähänastisen uran menestyksekkäimmän elokuvan.

Miehen ennätystä on aikaisemmin pidellyt vuonna 2004 julkaistu Troy-elokuva, joka tuotti maailmanlaajuisesti noin 373 miljoonaa euroa. Tieto World War Z:n menestyksestä lämmittänee etenkin Brad Pittin mieltä. Näyttelijä nimittäin sijoitti 165 miljoonaa dollaria maksaneeseen elokuvaan runsaasti myös omia varojaan. Digital Spy -verkkosivuston mukaan zombierymistelylle suunnitellaan jo jatko-osaa.

Näyttelijäpariskunta Brad Pitt ja Angelina Jolie olivat äskettäin otsikoissa kaunottaren rintaleikkauksien takia, kun Jolie poistatti molemmat rintansa huomattavan syöpäriskin takia. Taannoin näyttelijäkomistus osti tulevalle vaimolleen oman yksityiskoneen, jotta pariskunta voisi tavata toisiaan helpommin tulevien elokuviensa kuvausten aikana.