Venäläispoliitikon nolo kampanja: ”24-vuotias Anyana” olikin amerikkalainen televisiotähti

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Brittiläinen näyttelijätär Emilia Clarke tunnetaan tähdittämästään Game Of Thrones -televisiosarjasta. Hän kertoi taannoin jääneensä sarjan kuvauksissa tekoveren takia kiinni wc-istuimeen. Nyt neitokainen on vedetty mukaan Venäjän politiikkaan.

Kaunottaren kuvaa ollaan nimittäin käytetty ilman lupaa venäläisen poliitikon kampanjassa. Jekaterinburgilainen poliitikko Yakov Silin käytti Clarken kuvaa kampanjamainoksessaan, jossa kehutaan hänen aikaansaamiaan parannuksia kaupungin turvallisuuteen. Mainoksessa näyttelijätär esitetään 24-vuotiaana Anyana, Daily Mail kertoo.

Silin yrittää kampanjansa avulla voittaa kaupungin pormestarinvaalit. Facebookissa julkaistu ”Anyan” tarina siitä, kuinka hän uskaltaa nykyään kävellä kaupungin kaduilla iltaisin, herätti heti paljon huomiota venäläisten keskuudessa. Menestynyt näyttelijätär tunnistettiin välittömästi, ja kampanjakirjoituksen tekijät ovat pyytäneet anteeksi siitä aiheutunutta sekaannusta.

26-vuotias Emilia Clarke tähdittää parhaillaan Aamiainen Tiffanylla -romaanin näytelmäversiota New Yorkin Great White Way -teatterin lavalla. Näytelmässä on kohtaus, jossa Emilia Clarke esiintyy alasti vaahtokylvyssä. Kohtaus on saanut lukuisat yleisön edustajat ottamaan kameran mukaansa siinä toivossa, että he saisivat kuvan tähdestä ilkosillaan – siitäkin huolimatta, että näytelmien valokuvaaminen on teatterin sääntöjen mukaan kiellettyä.