CIA myönsi vihdoin: Area 51 on olemassa!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa Nevadan osavaltiossa sijaitseva tukikohta Area 51 on todennäköisesti maailman tarkimmin vartioitu yksittäinen alue, sillä Yhdysvaltain hallitus on tähän saakka kokonaan kieltänyt sen olemassaolon.

Salassapito on poikinut alueesta toinen toistaan hurjempia tarinoita ja se on innoittanut myös televisiosarjoja ja elokuvia. Nyt Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA on kuitenkin vihdoin suostunut myöntämään Area 51:n olemassaolon.

Tiedustelupalvelun torstaina julkistamissa asiakirjoissa tukikohdan myönnetään sijaitsevan Nevadan autiomaassa, kuivuneen Groom Lake -suolajärven vieressä. Asiakirjoissa kuvaillaan myös alueella testattavia lentokoneita.

Lukuisten salaliittoteorioitsijoiden mukaan Area 51:ssä piilotellaan maahan tippuneen UFO:n osia ja jopa sen matkustajia. Mitään tällaista ei kuitenkaan vastikään julkistetuista tiedoista ilmene. The Huffington Post -lehden mukaan 407-sivuisesta asiakirjasta on kuitenkin edelleen sensuroitu runsaasti arkaluontoista materiaalia.