Facebookissa turva-aukko – hakkeri iski Mark Zuckerbergin profiiliin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on ollut kovasti otsikoissa sekä yksityisyyden suojansa että teknisten bugiensa merkeissä. Taannoin yksityisiä keskusteluja päätyi käyttäjien julkisille seinille. Nyt eräs hakkeri on iskenyt palvelun perustajan profiiliin.

Kuva: Facebook
Kuva: Facebook

Tietoturvaan perehtynyt palestiinalainen hakkeri Khalil Shreateh löysi aiemmin Facebookin järjestelmästä bugin, josta hän raportoi palvelun ylläpidolle. Facebook kuitenkin kiisti, että kyseessä olisi bugi eikä korjannut aukkoa.

Tylyn vastauksen jälkeen Shreateh päätti esitellä löydöstään hieman näyttävämmin. Shreateh nimittäin päätti tunkeutua löytämänsä turva-aukon avulla Mark Zuckerbergin henkilökohtaiselle Facebook-sivulle ja onnistui.

Tunkeutumisen jälkeen Shreatehin vinkki otettiin viimein tosissaan, mutta tempauksen johdosta Facebook kieltäytyi maksamasta hänelle 500 dollarin vinkkipalkkiota. Kyseessä oli aukko, jonka huomannut kykenee julkaisemaan päivityksiä kenen tahansa Facebook-profiileissa.