Tampereen Rantaväylän tunnelista uudenlainen verkkoesitys – eri vaihtoehdot kuvina

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella on keskusteltu kuluneen vuoden ajan Rantaväylän tunnelin eri vaihtoehdoista, kun osa kunnallispoliitikoista on yllättäen ryhtynyt vastustamaan kertaalleen jo päätettyä rakennusprojektia. Nyt projektin eri vaihtoehdoista on julkaistu täysin uudenlainen nettiesitys päätösten pohjaksi.

Kuva: Flycam Oy
Kuva: Flycam Oy

Tutustu Visio Tampere -palveluun tästä.

Toteutuessaan Rantaväylän pitkän tunnelin on määrä parantaa huomattavasti Tampereen keskusta-alueen liikenteen sujuvuutta ja tuoda Näsijärven rannalle kokonaan uuden asuinalueen kanaaleineen. Toisena ääripäänä on esitetty Bulevardi-vaihtoehto, joka toteutuessaan lamaannuttaisi alueen liikenteen 40 kilometrin nopeusrajoituksellaan. Muina vaihtoehtoina ovat lyhyt tunneli ja niin sanottu pintavaihtoehto, jotka molemmat muuttavat järvenrannan pitkälti asvalttiviidakoksi.