Suomalaiselokuva palkittiin parhaana Tokiossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koko perheen animaatioelokuva Niko 2 – lentäjäveljekset on voittanut Japanin suurimmilla lastenelokuvafestivaaleilla pitkän elokuvan sarjassa pääpalkinnon. Elokuva tullaan esittämään myös lokakuun lopussa järjestettävillä Tokion kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Niko 2 – lentäjäveljekset on eurooppalainen yhteistuotanto. Suomalaisten lisäksi elokuvan osatuottajina toimivat saksalainen Ulysses, tanskalainen A. Film sekä irlantilainen Tidal Films. Niko 2 oli Jussi-ehdokkaana neljässä kategoriassa. Lisäksi elokuvan päätuottajat Anima Vitae ja Cinemaker olivat aikaisemmin tänä vuonna ehdolla Euroopan korkeimman animaatiopalkinnon, Cartoon Movie Tributes, saajaksi kategoriassa Vuoden tuottaja.

Ehdokkuus myönnettiin Niko 2 – lentäjäveljekset -elokuvan saavuttaman menestyksen ansiosta. Elokuvan menestyminen Japanissa on myös eduksi Animan Aasia-strategialle. Anima on käynnistänyt joint venture –animaatiostudion Kuala Lumpuriin paikallisen, palkitun Creative Media Pointin kanssa.