Coolio myy kappaleidensa oikeudet – tässä Gangsta’s Paradisen hintalappu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hiphop-muusikko Coolio tunnetaan parhaiten Gangsta’s Paradise -jättihitistään. Mies osallistui vuonna 2009 Britannian julkkisten Big Brotheriin. Hänet muistetaan myös ongelmistaan lain kanssa, sillä tähti on pidätetty esimerkiksi vuonna 2009 kokaiinin hallussapidosta.

Nyt viisinkertainen Grammy-voittaja on ilmoittanut aikovansa huutokaupata tekijänoikeudet kaikkiin uransa aikana julkaistuihin kappaleisiin, mukaanlukien Gangsta’s Paradise -superhittiin. Huutokauppa alkaa 28. elokuuta, ja lähtöhinta on 140.000 dollaria, eli noin 104.500 euroa.

Cooliolla on vähintäänkin erikoinen syy musiikkinsa oikeuksien myymiselle. Tähti suunnittelee nimittäin keskittyvänsä tulevaisuudessa musiikin sijaan uraansa kokkina. Mies aikoo käyttää musiikkinsa oikeuksien myynnillä ansaitsemat rahat julkaistaakseen kokonaisen sarjan omia keittokirjoja, ja suunnittelee myös aloittavansa oman ruokaohjelman internetissä.

Coolio esiintyi Food Network -kanavan Celebrity Chefs -ruokaohjelmassa, joka ilmeisesti innoitti muusikkoa suunnittelemaan uravaihtoa. Hänen 2009 julkaistu Cookin’ with Coolio -keittokirjansa nousi New York Times -lehden bestseller-listalle.