Bileet ohi Goalla! Suosittu matkakohde kielsi yökerhot ja klubit

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Goa on yksi Intian suosituimmista matkailukohteista muun muassa sen tanssikulttuurin ja leppoisan maineensa vuoksi. Paikka on tullut kuuluisaksi hippien myötä ja myöhemmin pieni osavaltio on saavuttanut suosiota oman Goa trance -musiikkityylillään. Nyt Intian viranomaiset ovat tehneet stopin Goan bailuelämälle.

Goan suosion juuret ulottuvat aina 1960- ja 1970-lukujen hippiaatteeseen. Matkailukohteen hypetys kuitenkin tasaantui 1980-luvun aikana, mutta tällöin kohteeseen jäi pieni ydinjoukko, joka ryhtyi kehittämään alueen musiikkia ja muita harrasteita joogan ja huumeiden viihdekäytön ohella. Kun elektroninen tanssimusiikki levisi Goalle, alettiin alueen omaa tyyliä kutsumaan Goa tranceksi.

Leppoisassa maineessa olevassa matkailukohteessa onkin vieraillut vuosittain 2,3 miljoonaa turistia. Monet Goalla useammin käyneet ovat huomanneet, että alueen bilemeininkiä on pyritty rajoittamaan suuresti viime vuosien aikana. Nyt Intian viranomaiset ovat julistaneet sulkevansa kaikki Goan tanssibaarit ja hiljentävänsä koko alueen bailutunnelman.

Yökerhot ja ulkoilmatapahtumat ovat vähenneet viime aikoina hurjasti alueella tapahtuneiden raiskausten ja murhien johdosta. Virkamiehet haaveilevat, että Goasta tulisi pelkästään lapsiystävällinen matkailukohde, ja se ei tule hyväksymään maaperälleen minkäänlaisia tanssiluolia, jotta alueen huumeongelma ja prostituutio saataisiin kitkettyä pois. Huffington Postin mukaan Goalla järjestetään tulevaisuudessa vain hiljaisia tanssitapahtumia, joissa osallistujilla on päässään musiikkia soittavat kuulokkeet.