Zombie-pulut valtasivat Moskovan – asiantuntijat eivät tiedä mistä on kyse

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viime vuosina eläinten mystiset joukkokuolemat ovat herättäneet hämmennystä muun muassa luonnonsuojelijoissa. Tällä kertaa on vuorossa jotain outoa naapurimaassa Venäjällä.

Moskovassa on nimittäin törmätty pulujen joukkokuolemiin. Ennen kuolemaansa lintujen sanottiin käyttäytyvän zombien tavoin. Ne eivät asiaa ihmettelevien paikallisten mukaan välittäneet lainkaan autoilijoista ja ohikulkijoista, uutisoi MSN-sivusto.

Pulujen erikoisen käytöksen taustalla on kaupungin sosiaalijohtaja Leonid Pechatnikovin mukaan virustartunta, joka ei ole ihmiselle vaarallinen. Jotkin lähteet arvuuttelevat kuitenkin Newcastlen tautia, salmonellaa ja lintuinfluenssaa. Erään asiantuntijan mukaan kyse on lintujen normaalista pariutumiskauden käyttäytymisestä. Varmuutta asiasta ei kuitenkaan vielä ole, ja asiantuntijat tutkivat asiaa parhaillaan.