PlayStation 4 kauppoihin marraskuussa – nykyisten hinnat laskivat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi tämän vuoden kuumimmista peliuutisista on ollut uuden PlayStation 4 -konsolin ilmestyminen. Sony vahvisti Gamescom-tapahtuman tiedotustilaisuudessa, että uusi pelikonsoli saapuu myös Suomen kauppoihin 29. marraskuuta – juuri sopivasti joulumarkkinoille.

Kuva: Sony
Kuva: Sony

Laitteen suositushinta on tuttu 399 euroa, ja ilmestymispäivän julkistaminen onkin aiheuttanut PlayStation 3 -konsolin ja Vitan hinnanlaskun. Uusi konsoli ilmestyy Yhdysvalloissa jo 15. marraskuuta. Sony lupaa, että uudelle konsolille julkaistaan jouluun mennessä 33 peliä, kuten Call of Duty: Ghosts, Need for Speed: Rivals, Battlefield 4, FIFA 14 ja Lego Marvel Superheroes.

Kerroimme hiljattain, kuinka internetin superfirma Google aikoo ulottaa kaupalliset lonkeronsa myös pelikonsolimaailman puolelle. Hakukonejätin kerrotaan rakentavan Android-pohjaista videopelikonsolia. Vaikka pelikonsoleita on ollut markkinoilla jo 70-luvulta saakka, räjäytti Nintendo Entertainment System, eli NES, potin lopullisesti vuonna 1985. Kyseessä oli niin sanottu kolmannen sukupolven 8-bittinen konsoli, joka teki muun muassa Super Mariosta maailmanlaajuisesti tunnetun.