610 kiloa painava mies pelastettiin – lennätettiin rahtikoneella sairaalaan!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Saudiarabialainen Khalid Mohsin Shaeri on tällä viikolla päässyt ulkoilmaan ensimmäistä kertaa kahteen ja puoleen vuoteen. Ylipainonsa vuoksi sänkyynsä jumiutunut mies on kuljetettu suuren pelastusoperaation siivittämänä paikalliseen sairaalaan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Shaeri ei ollut voinut poistua makuuhuoneestaan edes asuntonsa toisiin huoneisiin. Nyt 18 – 20 ikävuoden paikkeilla olevan miehen on kuitenkin pitänyt päästä sairaalaan terveysongelmiensa johdosta. Daily Mail kertoo, että maan kuningas Abdullah kokosi varat ja henkilöstön mittavaa pelastusoperaatiota varten.

Saudiarabialaisten raporttien mukaan Shaeri painaa hurjat 610 kilogrammaa. Miehen toisessa kerroksessa sijaitsevan asunnon seinää jouduttiin purkamaan, jotta hänet saatiin sieltä ulos.

Trukkia vaatineeseen operaatioon osallistui palomiehiä ja Punaisen Ristin väkeä. Kuningas yritti järjestää Shaerin sairaalahoitoon jo puoli vuotta sitten, mutta kuljetus viivästyi sen takia, että hänelle piti ensin tilata Yhdysvalloista mittatilauksella valmistettu sänky. Jos sairaalaan kuljetettu mies todella painaa 610 kilogrammaa, on hän historian toiseksi painavin mies vuonna 1983 kuolleen, 635 kilogrammaa painaneen Jon Brower Minnoch -nimisen amerikkalaisen jälkeen.