Luontokuvaaja ikuisti harvinaisen näyn – tällaista ei joka päivä tapahdu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Afrikan savanneilla ja viidakoissa elää valtava määrä eläinlajeja, joista vain pieni osa on normaalisti tekemisissä toistensa kanssa. Nyt luontokuvaaja on saanut sattumalta ikuistettua poikkeuksellisen luonnonnäytelmän, jossa kaksi petoa joutui kohtaamaan toisensa.

Zambian Mfumessa ikuistetuissa valokuvissa nähdään kuinka krokotiili on ensin saanut kiinni antiloopin, jota myös leopardi ryhtyi nälissään himoitsemaan. Petojen kokoero oli suuri, mutta silti leopardi ryhtyi ärhentelemään krokotiilille ja yritti häätää sitä saaliin luota.

Kiistan lopputulos oli kuitenkin yllätys, sillä lopulta molemmat pedot ruokailivat saman ruhon luona jakaen päivällisensä sulassa sovussa. Leopardi otti melkoisen riskin syödessä vain kymmenien senttien päässä krokotiilin tappavasta kidasta.