Uskomaton tapa laihduttaa: 45 kiloa katosi haistelemalla

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hajuaistin tiedetään vaikuttavan myös ihmisen makunautintoihin. Nyt eräs brittiläinen nainen on käyttänyt hajuaistiaan hyväksi laihduttamisessaan, sillä pudotti kakkuja haistelemalla huimat 45 kilogrammaa.

36-vuotias Lynne Gadd tunnetaan ystävien ja sukulaisten kesken varsinaisena jauhopeukalona, jonka herkkuja tilataan ja maistellaan kaikissa kissanristijäisissä. Nainen sortui kuitenkin leipomisen yhteydessä maistelemaan myös itse omia tuotoksiaan, ja lopulta hänen vaatekokonsa kasvoi niin suureksi, että nainen päätti aloittaa määrätietoisen laihduttamisen.

Lynne kertoi Daily Mailille, että sukulaiset sanoivat hänelle, ettei nainen pysty pudottamaan painoaan jos jatkaa kakkujen leipomista. Leipuri kuitenkin opetteli vastustamaan syömisen kiusausta ja tyytyi pelkästään haistelemaan leipomuksiaan.

Nainen itse vaihtoi dieettinsä terveelliseen versioon, ja ryhtyi leipomaan entistäkin enemmän – lopult bisnekseksi asti. Nainen omien sanojensa mukaan leipoi itsensä hoikaksi, sillä kakkujen haisteleminen tyydytti hänen herkkuhimonsa hyvin ja tähän mennessä hän on laihduttanut 45 kiloa.