Homoudesta ”parantavat” terapeutit kiellettiin Kaliforniassa – muut osavaltiot seuraavat perässä?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa on edelleen olemassa terapeutteja, joiden tehtävänä on ”parantaa” homoseksuaalisia ihmisiä heteroiksi. Mordechai Levovitz joutui taannoin tällaisen terapeutin istunnolle. Hän piti sitä hyvin traumaattisena kokemuksena.

Mordechai Levovitz on uskonnollisen perheen poika, joka pienenä piti Barbie-nukeilla leikkimisestä ja vaaleanpunaisesta väristä. Hänen vanhempansa passittivat pojan lääkärille, joka yritti käännyttää homoksi syntynyttä lasta heteroksi, siinä kuitenkaan onnistumatta. Hän ei ole suinkaan ainoa kyseisen kohtalon kokenut seksuaalivähemmistön edustaja.

Vaikka joissakin tapauksissa lasten ja teinien käännyttäminen heteroksi on väitteiden mukaan onnistunut, on julkisuuteen viime aikoina tullut enemmän surullisia tarinoita siitä, mitä tällainen identiteetin väkisin muuttaminen voi aiheuttaa.

Siksi Yhdysvaltojen eri osavaltioissa on ryhdytty toimiin ”heteroklinikoiden” poistamiseksi. Muun muassa New Jerseyn ja Kalifornian osavaltiot ovat nyt kieltäneet tällaisten terapeuttien toiminnan. Myös Massachusettsin ja New Yorkin osavaltiot harkitsevat samaa, jotta toiminta voitaisiin määritellä laittomaksi, Associated Press uutisoi.