Suomalainen pikadeittipalvelu: ”Pervot karsiutuivat pois”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Nettideittailu on monelle nykypäivää. Toinen vaihtoehto on hakea elämänkumppania pikadeiteillä, joita toistaiseksi ainoana Suomessa järjestää Deittisirkus, jossa kevään 2013 aikana pikadeittejä kokeili yli 500 henkilöä Tampereella ja pääkaupunkiseudulla.

Yrityksen käyttäjäseuranta on nyt paljastanut deittaajista muutamia yleisimpiä faktoja. Naisten keskuudessa opettajat hakivat yleisimmin pikadeitin kautta seuraa, kun taas miehistä aktiivisimpia olivat insinöörit. Mukana on ollut myös miesyrittäjiä ja eri alojen asiantuntijoita, minkä lisäksi speed dating on vetänyt puoleensa opiskelijoita.

Suosituin ikäryhmä on ollut 23 – 35 -vuotiaat, ja heitä iäkkäämpien ryhmissä oli pulaa miehistä. Kevään tapahtumissa naisten keski-ikä oli 29 vuotta ja miesten 33 vuotta. Vanhempaakin osallistujaa on nähty 54 ikävuoteen asti.

– Moni on tullut mukaan juuri sen takia, että on kaivannut jotain uutta fiksua tapaa tavata uusia ihmisiä. Nettipalveluihin verrattuna mukaan ei osallistu niin sanottuja pervoja, koska omilla kasvoilla esiintyminen karsii epämääräisimmät yrittäjät pois, kommentoi Deittisirkuksen Anna Uusiheimala Staralle.

Deittaajien joukossa on hänen mukaansa niin ujompia kuin ekstroverttejakin persoonia. Ujot hyötyvät tilaisuuksien järjestelmällisestä luonteesta, kun taas ulospäin suuntautuneet nauttivat nopeista kohtaamisista. Syksyllä 2013 Deittisirkuksen pikadeittitilaisuuksia järjestetään pääkaupunkiseudulla ja Tampereella pari kertaa.