Greenpeace iski näyttävästi F1-kisaan – tämän videon Shell sensuroi YouTubesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime sunnuntaina lukemattomat suomalaiset saivat seurata Formula 1 -osakilpailua suorana lähetyksenä, koska MTV3 Total tarjosi maksukanavansa ilmaiseksi. Sattumalta juuri samassa osakilpailussa nähtiin kuinka Greenpeace iski näyttävästi Shell-yhtiötä vastaan.

Jo ennen kilpailun alkamista aktivistit nousivat katsomon lipan päälle ja pudottivat esiin näyttävän banderollin. Mielenilmaus ei jäänyt kuitenkaan vielä siihen, sillä esimerkiksi palkintojenjaon aikana yleisöstä kuului äänekästä buuausta. Ehkäpä näyttävin tempaus nähtiin kuitenkin palkintojenjaon aikana, kun korokkeen etuosasta nousi kaksi banneria.

Katso video tästä:

Nyt Greenpeace on julkaissut Vimeo-videopalvelussa tilanteesta videon, jossa nähdään kuinka bannerit nousevat vuoroillaan aivan F1-palkintopallin edessä. Videon yhteydessä Greenpeace paljastaa, että he olivat salakuljettaneet radio-ohjauksella avautuvat bannerit paikalle jo hyvissä ajoin ennen kilpailua. Molemmissa banderolleissa oli teksti SaveTheArctic.org.

Shellin kerrotaan onnistuneen poistamaan videon YouTubesta, minkä ei pitäisi olla mahdollista, sillä videossa ei nähdä mitään YouTuben käyttöehtojen vastaista. Nyt videota levitetään kuitenkin entistä suuremmalla tarmolla kaikissa mahdollisissa verkkopalveluissa. Greenpeace kuvaa tilannetta osuvasti termillä ”Priceless”.

Kuva: Vimeo
Kuva: Vimeo
Kuva: Vimeo
Kuva: Vimeo