Subin hittisarjasta lavamusikaali

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen televisiosarja Glee nousi ensimmäisen tuotantokautensa myötä vuonna 2009 yhdysvaltalaisnuorien suosioon. Nuorisodraamaa ja musikaalia yhdistävää sarjaa on esitetty Suomessa Sub-kanavalla. Taannoin sarjan päätähtiin kuulunut Cory Monteith kuoli 31-vuotiaana huumeiden yliannostukseen.

Sarjan pohjalta tehdään tulevaisuudessa myös lavamusikaali. The Hollywood Reporter -verkkosivuston mukaan 20th Century Fox -tuotantoyhtiön toinen pääjohtaja Gary Newmanin mukaan sarjasta tullaan näkemään vielä ainakin kaksi tuotantokautta, minkä lisäksi konseptia tullaan laajentamaan Broadway-musikaalin muodossa.

Glee-sarjan tähtien esittämää musiikkia on aikaisemminkin kuultu lavoilla loppuunmyydyn Glee-konserttisarjan muodossa. Sarjan teatteriversiosta on liikkunut huhuja vuodesta 2010 lähtien, mutta Broadway-musikaalia ei olla aikaisemmin vahvistettu tuotantoyhtiön taholta.

Fox-televisiokanavan sarjoihin lukeutuva Glee tulee jatkumaan vielä ainakin viidennen ja kuudennen tuotantokauden verran. Pari vuotta sitten suursuosiossa olleen hittisarjan katsojaluvut ovat kuitenkin laskeneet tasaista tahtia. Fox ei ole kommentoinut sarjassa tapahtuvia muutoksia.