Tänään tv:ssä: Maailman parhaaksi valittu elokuva!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään televisiokatsojat saavat nauttia todella laadukkaasta elokuvatarjonnasta, kun YLE TV2 esittää kello 22.05 alkaen maailman parhaaksi rankatun elokuvan Rita Hayworth – avain pakoon (The Shawshank Redemption).

Stephen Kingin novelliin perustuva 1940-luvulle sijoittuva mestariteos kertoo nuoresta pankkiirista, joka saa elinkautisen vankeustuomion. Frank Darabontin ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään muun muassa Tim Robbins ja Morgan Freeman. Elokuvaa pidetään kaikkien aikojen parhaana elokuvana, joka ei ole saanut Oscar-palkintoa.

Vuonna 1994 valmistunut elokuvaklassikko on menestynyt erittäin hyvin parhaita elokuvia listanneissa äänestyksissä. Se on rankattu ykköseksi FilmCrave ja Internet Movie Database -sivustojen listauksissa. Viimeksi mainitussa se jakaa ykkössijan Kummisetä-elokuvan kanssa. IMDB-palvelussa elokuvalle on antanut äänensä lähes 900.000 katsojaa, ja heidän antamiensa pisteiden keskiarvo on huikeat 9,2/10.