Näin tosimies tekee taidetta – Myytinmurtajat ampuivat Mona Lisan värikuula-aseella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuosittu televisio-ohjelma Myytinmurtajat selvittelee ohjelmassaan katsojien heille antamien myyttien todenperäisyyttä. Myytit ovat usein hyvinkin hankalia toteuttaa, eikä nyt videona nähtävä ole ollut ainakaan helpoimmasta päästä. Esitys kuvattiin televisiostudion sijaan oppilaitoksen juhlasalissa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Myytinmurtajat nimittäin kokeilivat käytännössä onko mahdollista tehdä taidemaalausta värikuula-aseilla. Tavoitteeksi he asettivat niinkin ikonisen maalauksen kuin Mona Lisa, jonka alkuperäistä versiota säilytetään Louvren taidemuseossa Pariisissa. Videolta nähdään miten sadat putket ampuvat laukauksensa samanaikaisesti, ja kuinka seinälle syntyy Mona Lisa sekunnin sadasosissa.