Tämä näky taivaalla saa hieraisemaan silmiä – lentävä strutsi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Strutsit lukeutuvat lintuihin, vaikka ne eivät osaakaan lentää. Eläin osaa kuitenkin juosta todella nopeasti. Nyt eräs tanskalaisartisti on hyödyntänyt strutsia erittäin eriskummallisessa projektissa, jossa nähdään maailman ensimmäinen lentävä strutsi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Bart Jansen käytti ”strutsikopteriinsa” luonnollisen kuoleman kokeneen strutsin ruhoa. Strutsista tehty helikopteri on puoliksi koottu mekaanisista osista, Wired-sivusto kertoo. Jansen sai OstrichCopter-kapistuksen kokoamiseen apua Arjen Beltman -nimiseltä insinööriltä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Jansen kohauttaa liittämällä eläimen ruumiin helikoptereihinsa. Mies teki viime vuonna helikopterin kuolleesta kissasta. Auton alle menehtyneestä kissaeläimestä rakennettu kapistus sai nimekseen Orvillecopter.

– Mielestäni oli todella hauskaa tehdä lentävä lintu linnusta joka ei voi lentää, Bart Jansen selittää Wired-sivustolle.