Jay-Z:n vaatemerkki ongelmissa – paita loukkaa tavaramerkkiä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laulajatar Beyoncen kanssa naimisissa oleva Jay-Z on tällä hetkellä kovassa nosteessa. Muusikon tuorein albumi Magna Carta Holy Grail julkaistiin äsken, ja se on jo myynyt platinaa. Rap-artisti kuvasi taannoin Picasso Baby -kappaleensa musiikkivideota New Yorkissa.

Jay-Z tunnetaan musiikkinsa ohella myös liikemiehenä. Nyt miehen oma Rocawear-vaatemerkki on kuitenkin vaikeuksissa. Syynä on TMZ-verkkosivuston mukaan Rocawearin paidoissa oleva Hood Love -fraasi rikkoo lakia, sillä kyseessä on HoodLove-nimisen hyväntekeväisyysjärjestön omistama tavaramerkki.

HoodLove-järjestön mukaan fraasin ilmeneminen Rocawearin paidoissa saattaa johtaa kuluttajia harhaan. Nyt järjestö on nostanut kanteen Rocawearia vastaan, sillä he haluavat tekstillä varustetut paidat pois markkinoilta ja osingoille myynnistä saatuihin tuloihin.

Jay-Z, oikealta nimeltään Shawn Corey Carter, on yksi maailman menestyneimmistä hiphop-artisteista. Hänen tiedetään tienanneen viime vuonna huimat 450 miljoonaa dollaria. Mies on myynyt yli 50 miljoonaa albumia kansainvälisesti. Jay-Z meni naimisiin poppari Beyonce Knowlesin kanssa vuonna 2008. Pariskunnalla on yksi lapsi, viime vuonna syntynyt Blue Ivy -tytär.